Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Αναστασία Ανδρίτσου

Αναστασία Ανδρίτσου

Η Αναστασία Ανδρίτσου σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έκανε μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο της Τουλούζης στις Τηλεπικοινωνίες. Στην συνέχεια εργάστηκε για 7 χρόνια στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της INTRACOM με σημαντική ερευνητική εργασία σε Ασύρματες Ευρυζωνικές Τεχνολογίες, Δορυφορικό Ίντερνετ και Έξυπνα Σπίτια και στο σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων έργων σε συνεργασία με εταιρείες και ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το Executive ΜΒΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 2004 εργάζεται στο British Council, αρχικά ως υπεύθυνη του επιστημονικού προγράμματος του Οργανισμού όπου σχεδίασε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την Επικοινωνία της Επιστήμης (Beautiful Science, FameLAB, Challenge Europe, κλπ) για το ευρύ κοινό και τα σχολεία. Από το 2007 είναι Διευθύντρια του Τμήματος Προγραμμάτων και Συνεργασιών που έχει ως στόχο το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συνδιοργάνωση καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων στις επιστήμες, τις τέχνες και την εκπαίδευση.


Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Σπούδασε Γενετική στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου. Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στη Μοριακή Γενετική στο Πανεπιστήμιο King's College του Λονδίνου.
Είναι Πρόεδρος και συν-Ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Επιστήμη-Επικοινωνία-SciCo» (www.scico.gr), ο οποίος έχει στόχο την εκλαΐκευση της Επιστήμης μέσω πρωτότυπων και διασκεδαστικών τρόπων. Συνδιοργανώνει, συγγράφει και συμπαρουσιάζει τις εκπαιδευτικές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας επιστημόνων SciCo «Η Επιστήμη της Αγάπης», «Η Επιστήμη των Χριστουγέννων», «Η Επιστήμη της Οικολογίας» και «Υγεία Εν Γνώσει» (www.ygeiaengnosei.gr) οι οποίες παίζονται σε σχολεία και Δήμους όλης της χώρας.
Είναι επίσης Συνιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας "GreenProject" (www.green-project.org) της οποίας ο στόχος είναι να προάγει τη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καλών ενεργειακών πρακτικών μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Συμμετείχε στα οδοιπορικά δράσεις της GreenProject «Αθήνα – Πεκίνο» και «Αθήνα- Κέιπ Τάουν» το 2008 και το 2010 αντίστοιχα.
Έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες για την επικοινωνία της επιστήμης στο Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Αυστραλία και στην Ελλάδα. Επίσης έχει εκπαιδευθεί σε θέματα διαδραστικής διδασκαλίας των επιστημών στο SpaceCamp της NASA στις ΗΠΑ. Τέλος, επιλέχθηκε να γίνει ένας από τους παρουσιαστές του προγράμματος Κλιματική Πραγματικότητα του Al Gore.


Μάρλο Ευριπίδου

Μάρλο Ευριπίδου

Ο Μάρλο Ευριπίδου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο York του Τορόντο και ολοκλήρωσε το BA (Hons) πτυχίο του στον κλάδο του Διεθνούς Μάρκετινγκ. Από το 1996 εργάζεται στην εταιρεία ΚΕΑΝ, αρχικά ως υπεύθυνος ανάπτυξης αγοράς μέχρι και το 2001. Από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει το τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρίας ΚΕΑΝ κατέχοντας τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ.
Είναι Πρόεδρος και Ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου» (www.panosfoundation.com), το οποίο έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής παιδιών που γεννήθηκαν πρόωρα.


Δρ. Ίρις Χαραλαμπίδου

Δρ. Ίρις Χαραλαμπίδου

Η Δρ Ίρις Χαραλαμπίδου σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Οικολογία στο Πανεπιστήμιο Bangor στη Βόρεια Ουαλία. Εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Utrecht και στο Ινστιτούτο Οικολογικών Ερευνών στην Ολλανδία. Έχει συμμετάσχει σε οικολογική έρευνα και θέματα διατήρησης της φύσης και της πτηνοπανίδας στην Ελλάδα, την Ουαλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Δανία, και, από το 2003, στην Κύπρο. Είναι συν-Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων» (www.ekpaz.gr) στην Αίγινα, και ήταν η πρώτη διευθύντρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου» (www.birdlifecyprus.org) από το 2003 έως το 2006. Από το 2004 έως το 2009 εξετέλεσε χρέη ανεξάρτητου επιστημονικού εμπειρογνώμονα στην Επιστημονική Επιτροπή Περιβάλλοντος με συμβουλευτικό ρόλο προς τους Υπουργούς, Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της φύσης στην Κύπρο.
Από το 2006 έως το 2009 ασχολήθηκε με σειρά περιβαλλοντικών έργων των Ηνωμένων Εθνών και ήταν μια από τους υπεύθυνους της δικοινοτικής ομάδας που διεξήγαγαν την πρώτη μελέτη της βιοποικιλότητας της νεκρής ζώνης στην Κύπρο. Το έργο αυτό έλαβε παγκόσμια αναγνώριση και το βραβείο 2009 European Countries Biologists Association (ECBA) Best Project Award. Από το 2010 εργάζεται στον ακαδημαϊκό τομέα και είναι η Συντονίστρια του Πτυχίου Ανθρώπινης Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διδάσκει επίσης στο Πτυχίο Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Άννα Χριστοδούλου

Άννα Χριστοδούλου

Η Άννα είναι Υπεύθυνη Διάχυσης της Επιστήμης για το Royal Holloway, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετά την συμμετοχή της στον διαγωνισμό FameLab, στράφηκε στην επικοινωνία της επιστήμης. Ειδικεύεται στην εκλαΐκευση ποικίλων επιστημονικών θεμάτων μέσα από παραστάσεις και συγγραφικές δραστηριότητες. Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση προγραμμάτων, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, την SciCo και το Athens Science Festival. Τα καθήκοντα της στο Royal Holloway περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την διοργάνωση ομιλιών και διαδραστικών εργαστηρίων σε σχολεία, την υποστήριξη ερευνητών και ακαδημαϊκών στην επικοινωνία της έρευνας τους στο ευρύ κοινό και την διοργάνωση εκδηλώσεων επιστήμης.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΧΟΡΗΓΟΣ
Βρετανικό Συμβούλιο   Science Communication CY   Υπουργείο Παιδείας και Πολιστισμού   KEAN