Διαδικασία

Πώς συμμετέχω στο School-Lab;

Για να λάβεις μέρος χρειάζεται:

  1. Να δημιουργήσεις μια ομάδα 3-5 ατόμων με τους φίλους σου.
  2. Υποβολή αίτησης.
  3. Να επιλέξετε όλοι μαζί ένα επιστημονικό θέμα, είτε μόνοι σας, είτε με τη βοήθεια του μέντορα σας ή του καθηγητή σας.
  4. Να παρουσιάσετε το θέμα σας με οποιοδήποτε ευρηματικό και κατανοητό τρόπο μέσα σε 3-5 λεπτά.
  5. Να το βιντεοσκοπήσετε, ακόμα και με την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου.
  6. Να το αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του School-Lab.

Τι είναι οι μέντορες και πώς θα με βοηθήσουν;

Οι μέντορες είναι μια ομάδα από νέους ταλαντούχους επιστήμονες, οι περισσότεροι φιναλίστ του Famelab, του διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης που δημιουργήθηκε στο Φεστιβάλ Επιστήμης του Τσέλτενχαμ και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το British Council σε περισσότερες από 20 χώρες. Οι μέντορες θα αναλάβουν καθήκοντα καθοδηγητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του προγράμματος. Με τη βοήθειά τους, οι μαθητές θα αναπτύξουν το θέμα τους, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με την ερευνητική διαδικασία.

 

Η τελική φάση του School-Lab

Οι μαθητές θα πρέπει να αναρτήσουν το τελικό τους βίντεο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέχρι και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ώρα 23:59. Θα ακολουθήσει διαδικτυακή ψηφοφορία, όπου τα βίντεο των διαγωνιζόμενων θα είναι στη διάθεση του κοινού. Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2017, ώρα 23:59. Το βίντεο που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους θα κερδίσει το βραβείο κοινού.

Οι τρεις μεγάλοι νικητές θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού και εκπαιδευτικού χώρου.

To 1ο βραβείο είναι ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ Επιστήμης του Τσέλτενχαμ, ένα απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ επιστήμης στην Ευρώπη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Στους νικητές της πρώτης θέσης περιλαμβάνονται όλα τα μέλη, ο μέντορας και ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας. Το 2ο βραβείο περιλαμβάνει ένα Great Minds Range Puzzle Compendium (Set of 8), μια Sports Action Camera (LCD screen, HD Camcorder, Built-In WIFI signal up to 10 meters, Waterproof) και ένα Drone (2.0MP HD camera, 360° eversion, Remote control with LED screen, huge capacity card) για κάθε μαθητή της νικητήριας ομάδας. Το 3ο βραβείο περιλαμβάνει Great Minds Range Puzzle Compendium (Set of 8), Sports Action Camera (Waterproof) και Drone (2.0MP HD camera) για κάθε μαθητή της νικητήριας ομάδας.
Το βραβείο κοινού, που θα δοθεί στη νικητήρια ομάδα της διαδικτυακής ψηφοφορίας περιλαμβάνει μια Sports Action Camera (Waterproof) και ένα Drone (2.0MP HD camera) για κάθε μαθητή της νικητήριας ομάδας.

Η τελετή λήξης του διαγωνισμού και η παράδοση των βραβείων θα γίνει στο πλαίσιο του Mediterranean Science Festival, στις 30 Απριλίου 2017, στην πλατεία παλιού λιμανιού Λεμεσού.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΧΟΡΗΓΟΣ
Βρετανικό Συμβούλιο   Science Communication CY   Υπουργείο Παιδείας και Πολιστισμού   KEAN